Як пояснити походження грошей при купівлі квартири?

Ринок нерухомості в Україні. Аналітика та прогнози на майбутнє. Вибір та порівняння міст для інвестицій у нерухомість
Відповісти
У разі проблем з відображенням форуму відключіть блокувальник реклами

Cinin

Повідомлення Cinin » 01 листопада 2018, 10:44

Добрий день всім місцевим і не лише, цікавить питання як зараз обходять бюрократичний бар'єр – необхідність пояснювати працівникам банківської установи джерела походження грошей при купівлі квартири, яку ввів не так давно фінмоніторинг...
Я зараз шукаю квартиру в новобудові (розглядаю варіанти покупки на етапі будівництва), вже спілкувався з деякими відділами продажів, максимальну знижку дають при повній оплаті 100%, кажу добре, а як відбувається оплата, переказом суми на рахунок забудовника, тільки говорять якщо платіж буде більше 150 тис грн, в банку будуть питання про походження грошей.
У моєму випадку я офіційно безробітний, працюю на себе. Відкладав все життя (лежали на депозитах), щоб купити квартиру, у мене немає ніяких довідок (в плані продажу чого-небудь або т.п. а довідка про депозити не є офіційним документом):
як мені пояснити банку походження моїх грошей.
або як обходять цей бар'єр на шляху до омріяної квартири у новобудові.
А то мене лякають якщо не зможете показати документи на гроші, то платіж не приймуть.
Я вже думав може розбити платіж на суми менше 150 000 гр, і перевести за скільки-там днів, а у відділі продажів говорять платіж потрібен відразу на всю суму.
тема впевнений не нова і не я перший з нею стикаюся, буду радий будь-якій корисній інформації по темі мого питання. Раніше думав проблема де заробити, а зараз як потратити – о біда яка

KeYs

Повідомлення KeYs » 01 листопада 2018, 12:40

Купуйте в кредит або розстрочку на невеликий період. Там не більше 5% річних. Гасіть за кілька платежів і ніхто не буде мати ніяких питань до вас

Dogma

Повідомлення Dogma » 09 листопада 2018, 10:37

Є банки які не вимагають підтвердження походження коштів на суми до 2 мільйонів грн. Запитайте у забудовника вони підкажуть як то краще зробити щоб не виникло ні у кого питань і банк підкажуть де й відсотки за переказ коштів менше, у кожного забудовника свої домовленості з різними банками.

Fedorovich

Повідомлення Fedorovich » 12 листопада 2018, 07:31

Dogma писав:
09 листопада 2018, 10:37
Є банки які не вимагають підтвердження походження коштів на суми до 2 мільйонів грн. Запитайте у забудовника вони підкажуть як то краще зробити щоб не виникло ні у кого питань і банк підкажуть де й відсотки за переказ коштів менше, у кожного забудовника свої домовленості з різними банками.
А давайте писати банки і які суми можна через них провести без пояснень джерел походження грошей. Для прикладу, в Приваті більше 300 тис не проведуть без довідок, в інших не знаю. І ще питання чи не буде після того навіть якщо банк проведе всю суму одним платежем питань до мене у фінмоніторингу, чи не доведеться забувши про презумпцію невинності доказувати що я їх не вкрав, а збирав все життя.

І саме про мою ситуацію – працював в Росії ще років з 15 назад, і повернувшись в Україну поклав всі гроші на депозити. І тому є підтвердження, адже в Приваті є вся історія по депозитами починаючи приблизно з 2010 року, точно не пам’ятаю. І всі ці роки жив практично за відсотки від депозитів, ще й саме тіло депозиту виросло значно з тих пір. Але у всіх статтях кажуть що довідки про депозити не є поясненням походження грошей. Як краще бути в моїй ситуації?

Angel

Повідомлення Angel » 13 листопада 2018, 11:47

При оплаті великих сум за квартиру зокрема потрібно звертатися до старшого клерка по відділенню або начальника відділення, тому що в реальності більшість операціоністів безграмотні в цьому плані.
У кожному банку свої ліміти, від яких йде інформація до фінмоніторингу.
Просто є у них свій відділ, який дивиться і перевіряє довідки. Щодо підробки довідок - вони можуть перевірити їх достовірність за реєстрами.
На рахунок лімітів потрібно уточнювати. В ОТП – 1 млн в квартал, в Приватбанку від 300К в день, а більше потрібна довідка про походження коштів - виписка з податкової, договір продажу чогось, дарчі та ін.
Лазівка - дробити платежі на різні банки, щоб не перевищити ліміт. Банки не бачать операції по іншим банкам.
Деякі забудовники йдуть назустріч і оформляють частина договору на іншу людину.
Ще варіант розстрочка від забудовника.
Насправді не все так страшно і ніхто не буде викручувати руки і ставити до стінки за "нетрудові доходи" при оформленні купівлі квартири, тим більше і банки і забудовник не зацікавлені вас здати фінмоніторингу, а зацікавлені навпаки якнайкраще оминути всі ті зайві колопоти

Finansist

Повідомлення Finansist » 13 листопада 2018, 17:18

Є знаючі люди які можуть проконсультувати щодо оплати квартири з депозиту. В мене в Ощадбанку в січні закінчується депозит на суму більшу від вартості квартири, якщо я буду оплачувати квартиру з грошей з депозиту будуть до мене питання щодо походження грошей? Ще важливо що депозит в доларах, а оплату необхідно робити в гривні.

Swenec

Повідомлення Swenec » 15 листопада 2018, 21:03

Підкажіть чи можуть бути запитання саме з боку фінмоніторингу, якщо купував місяць назад квартиру, а зараз ще одну хочу купити. Вибираю щоб платити через інший банк, місяць назад платив через АккордБанк, ніяких питань не було, прийняли відразу весь платіж. Але зараз гадаю краще все ж оплатити через інший, але думаю чи моніторить всі банки фінмоніторинг, чи може десь виплисти що я кожен місяць купую по квартирі?

Swenec

Повідомлення Swenec » 15 листопада 2018, 21:06

Finansist писав:
13 листопада 2018, 17:18
Є знаючі люди які можуть проконсультувати щодо оплати квартири з депозиту. В мене в Ощадбанку в січні закінчується депозит на суму більшу від вартості квартири, якщо я буду оплачувати квартиру з грошей з депозиту будуть до мене питання щодо походження грошей? Ще важливо що депозит в доларах, а оплату необхідно робити в гривні.
Щодо Ощаду не знаю, але в Приваті навіть знявши з депозиту не пропустили платіж без довідок про походження – нісенітниця, адже походження грошей – депозит мій, який я клав пару років, ще й у гривні, тобто без касових операцій, але в Приваті саме така ситуація

UminerS

Повідомлення UminerS » 19 листопада 2018, 20:58

Покупка квартири за кілька десятків тисяч доларів з не підтвердженими даними про походження грошей є ризиковою операцією, і банки які проводять такі операції порушують законодавство, то вважаю не варто світити тут назви банків, які те роблять, бо накличемо на них ще лихо і доведеться як і у Привата доказувати що ти не віслюк
Правий беріг на карті знаходиться ліворуч

Irisk

Повідомлення Irisk » 05 грудня 2018, 20:55

Зараз вимоги фінмоніторингу практично всі забули, бо не вигідно банкам питати звідки гроші, бо клієнт що зробить? – піде з такого банку. Куди? – В інший, де не питають. І працівники банків знають як то правильно все оформити, щоб не було запитань у того самого фінмоніторингу. Та й фінмоніторингу зараз не дуже є час й бажання налаштовувати народ проти влади, адже вибори вже зовсім скоро. А ось що буде після виборів і як нова влада закрутить гайки невідомо, тому якщо є зайві гроші то зараз саме час щоб купити

Finansist

Повідомлення Finansist » 16 грудня 2018, 07:15

Вже питав, ще раз повторюсь щодо оплати квартири з рахунку, на якому вже є гроші – депозити, та потроху клав на картку гроші в гривні (а депозит у валюті), тобто гроші вже в банку, тож логічно й зрозуміло звідки гроші. Але то для мене зрозуміло, а для банківських робітників. Депозит в Ощаді

Oituyj

Повідомлення Oituyj » 29 березня 2019, 11:18

Расскажу, как я платил – через приват 24, в сутки можно до 300 тыс. без каких-либо проблем и подтверждений происхождения средств. Карточка универсальная – пополнение без процентов, за перевод денег, если на счет другого банка комиссия – 3 (три) грн.!!!, если счет в Приватбанке – 1 грн. Удивили комиссии – не первый раз покупаю, раньше не знал про такой вариант, платил по 500-1000 грн. за одну операцию.

Ostrog

Повідомлення Ostrog » 06 червня 2019, 07:08

Покупал в прошлом году 3 квартиры в разных банках, никто нигде не интересовался вопросом где я взял деньги – страшилки, придуманные теми, кто хочет запугать и заставить показывать зарплаты

Pase

Повідомлення Pase » 31 січня 2020, 09:54

Как сейчас обстоят дела с финмониторингом и как оплачивать большие суммы без возможности подтвердить доходы официально. Покупал около 2 лет назад в ОП застройщика подсказали в каком банке заплатить и как избежать лишних вопросов, а сейчас в ОП не комментируют данный вопрос и говорят, что где платить – это на мое усмотрение

Linof

Повідомлення Linof » 25 січня 2021, 07:13

По оплатам и налогам, могу поделиться:
Относительно оплат - я бы не шел в гос банки. На моей памяти есть 4 банка, которые не задают вопросы от 2 до 3 млн по оплате.
Так же есть зависимость от застройщика и формы договора (КАН вопросы задаёт и у них,по-моему предварительные договора).
Относительно переуступок до получения прав собственности - на моем опыте к договору имущественных прав, делается доп сог о смене стороны, где суммы не фигурируют.
Налоги платятся в случае получения прав собственности и продаже квартиры в срок до 3 лет (8,5%) свыше 3 лет (1% ПФ + 1 держ Мито и вот не знаю по военному сбору надо или нет).
При переуступке платится комиссия компании, которая прописана в договоре.

Но насколько я знаю в прошлом году верховна Рада приняла, не буду врать какой, документ о переуступках, где сказано что первая переуступка в год бесплатна, вторая уже платишь налоги.
Я уточнял у своих коллег и мне сказали, что по моим инвестициям при переуступке мы подписываем не переуступку, а смену стороны... Якобы это иная форма.

Kotok

Повідомлення Kotok » 25 січня 2021, 07:35

А зачем идти в госбанки, если можно сделать оплату онлайн? Год назад платил за квартиру в новостройке через приват 24 всю сумму одним платежем, никаких проблем и комиссия за платёж составил целых 3 грн.

Joony

Повідомлення Joony » 01 лютого 2021, 21:59

Нам посоветовали банк ОТП, у меня ФОП и все на привате, узнавал про комиссии и тд. в итоге делаю так:
Открыл онлайн счет в ОТП, без плат.
Иногда пополняю счет через кассу, плачу через приложение или сайт - 0 комиссии
Когда нужно отправляю с приват (фоп) без процентов (0 комиссии) и пока жалоб на разницу курса и тд не было

Pkis

Повідомлення Pkis » 06 липня 2021, 16:10

Подскажите какие банки принимают без документов наличку за квартиру в районе 2-3млн

katerinaU

Повідомлення katerinaU » 06 липня 2021, 20:21

Глобус 4 млн
Аккорд 2,8 млн
Асвио 2 млн
Универсал 3 млн
Вот буквально в прошлом месяце покупала и застройщик поделился где платить

SinonuM

Повідомлення SinonuM » 15 січня 2022, 09:09

Кто покупал сейчас, точнее оплачивал, какая ситуация в банках, спрашивают происхождение денег?

Ви переглядаєте гілку форуму: Як пояснити походження грошей при купівлі квартири?

Раді Вас вітати на форумі інвесторів в нерухомість!

Наш майданчик створений і працює для тих, хто шукає вигідні напрямки для інвестицій в нерухомість. Користувачі можуть вільно ділитися своєю думкою, досвідом, оцінювати ситуацію на ринку нерухомості в Києві і в різних областях України. Ми сподіваємось, що спілкування однодумців, які шукають вигідні варіанти інвестицій в нерухомість, допоможе кожному знайти цікавий проект. Читати далі
Відповісти