Новобудова чи старий будинок?
Що вибрати: новобудову чи старий фонд?
- Mityay
Привіт. Не міг довго визначитися де купувати квартиру - новобудова або старий будинок. Можна багато почути негативних відгуків як про нові будинки так і старі. Нові виглядають більш сучасно, але є ризик взагалі лишитись без грошей, на вторинному ринку можна відразу заселятись та жити з мінімальними початковими затратами. А цікавить де краще купувати саме для здачі в оренду
- Serrius
Ваше питання з серії: "На вкус и цвет…" Можна дискутувати роками. Місце положення, транспортна доступність, свій новий ремонт, зона консьєржа, стан парадних, розташування поруч поліклініки, лікарень, магазинів, скверів, метро, наявність свого двору, стан покрівель, наявність парковок, історична цінність будівлі ... і безліч різних чинників. Все обговорюється і порівнюється, а після приймається зважене рішення.
- KeYs
Я лише за новобудову - під'їзди охайні, нові дитячі майданчики, зараз продають квартири з бюджетним ремонтом, купуєте і відразу можна жити в новому. А старі квартири теж треба ремонтувати, не дуже приємно жити в чужих умовах, нюхати запахи минулих хазяїв
- FilosoF
Багато пишуть, що в Києві дуже багато будується на будь-який смак. Почав шукати серед новобудов на свій смак, знайшов, тільки ось жодному з тих забудовників не можна довіряти, у всіх якісь проблеми з документами, темні плями і купа компромату на різних сайтах і чи можна їм вірити самостійно не розібратись. Це вкрай небезпечно і дуже багато шансів все втратити. Тому це тільки здається, що багато будується, а без проблем добудують далеко не всі. Так що схиляюся до покупки на вторинному ринку. Навіщо так ризикувати заради економії максимум 10 відсотків, можна втратити все. А то, що багато хто зараз вкладає в новобудови на етапі як кажуть котловану, так це стадний інстинкт. Багато теж в МММ вкладали і що з цього вийшло? Не треба піддаватися інстинктам. Треба думати головою і все зважувати перед прийняттям таких важливих рішень.
- Churik
У нових сучасних житлових комплексах, які тільки починають будуватися не варто очікувати істотного зниження стартової ціни у забудовників, швидше за все вони будуть стабільні. У міру наближення до введення в експлуатацію вартість квадратного метра в новому фонді буде підвищуватися і стабілізується після введення в експлуатацію. Надалі ціна на такі об'єкти буде незначно знижуватися відповідно до коливань ринку. Що стосується об'єктів старого фонду, то вони будуть постійно зменшуватися в вартості, поки не досягнуть свого дна. Відсоток здешевлення об'єктів старого фонду буде набагато більше відсотка здешевлення об'єктів нового фонду.
Не рекомендується інвестувати у вторинний фонд з метою заробітку, або з метою збереження заощаджень. Старий фонд можна купувати тільки з метою особистого проживання або під орендний бізнес. Інвестувати краще в об'єкти нового фонду. Найбільш вигідна середньострокова інвестиція в первинний фонд задовго до здачі в експлуатацію, але і найбільш ризикова. Купівля об'єктів в нових будинках після здачі в експлуатацію менш ризикована, хоча це вже довгострокова інвестиція.
Не рекомендується інвестувати у вторинний фонд з метою заробітку, або з метою збереження заощаджень. Старий фонд можна купувати тільки з метою особистого проживання або під орендний бізнес. Інвестувати краще в об'єкти нового фонду. Найбільш вигідна середньострокова інвестиція в первинний фонд задовго до здачі в експлуатацію, але і найбільш ризикова. Купівля об'єктів в нових будинках після здачі в експлуатацію менш ризикована, хоча це вже довгострокова інвестиція.
- Toman
Пару років назад, мій колега по роботі, купував квартиру. У нього був бюджет або на новий економ або на вторинному. Новобудови треба було ще чекати від півроку до року.
Він два дні побігав по будівництвах, перехрестився і купив в тихому і зеленому дворі вторинку (9 поверховий будинок 80-х років, цегла, консьєрж, метро, базовий ремонт, парковка, тиша і спокій).
Чому він купив вторинку? тому що він киянин
, а вони як правило без забобонів люди. Я був в його дворі, таких будинків зараз вже не будують. Коротше за параметром ціна-якість він виграв однозначно. І вторинка буває кардинально різна, важливо це розуміти
Він два дні побігав по будівництвах, перехрестився і купив в тихому і зеленому дворі вторинку (9 поверховий будинок 80-х років, цегла, консьєрж, метро, базовий ремонт, парковка, тиша і спокій).
Чому він купив вторинку? тому що він киянин

- siromaha
Старі квартири також бувають різні, але зазвичай в реаліях нашої країни старі квартири то практично повністю зношені всі комунікації, коли в тебе щось тече, або в сусіда зверху. До того ж холодні стіни й відповідно більші рахунки за опалення, та й прибудинкова територія зазвичай м’яко кажучи не в кращому вигляді
- Анна Петровна
Що краще складно сказати. У мене в одного знайомого квартира в Києві, 2 кімнатна. Ще сталінської споруди в самому центрі, стіни під метр завтовшки. Будинок цегляний, високі стелі (3,5 метра), пару років назад зробили капітальний ремонт всіх мереж у будинку водопостачання та каналізації. Ліпнина на стелі - ще та, півстолітньої давності і жодного натяку на те, щоб відвалюватися або обсипатися почнуть. Взимку - тепло, влітку - прохолодно, кондиціонер не потрібен в принципі. Причому я завжди дивуюся, що і взимку і влітку можна спати з відкритою кватиркою і все одно буде комфортно. Собі б таку квартиру хотіла, центр міста - а у двір виходиш - тиша, всюди зелень. Правда цінники в цьому районі розраховані на дуже товстий гаманець, і дуже мало їх продається. У нових панельках мені не подобається. Нудота і одноманітність. Вже краще цегла або каркасно-монолітний будинок.
- Tani_a
Ну тут так - якщо комунікації поміняні, ремонт зроблений і сусіди адекватні люди - тоді так, сталінка - це шикарне житло. Але зазвичай там дуже печально. І новобудова виграє.Анна Петровна писав: ↑30 листопада 2018, 11:29Що краще складно сказати. У мене в одного знайомого квартира в Києві, 2 кімнатна. Ще сталінської споруди в самому центрі, стіни під метр завтовшки. Будинок цегляний, високі стелі (3,5 метра), пару років назад зробили капітальний ремонт всіх мереж у будинку водопостачання та каналізації. Ліпнина на стелі - ще та, півстолітньої давності і жодного натяку на те, щоб відвалюватися або обсипатися почнуть. Взимку - тепло, влітку - прохолодно, кондиціонер не потрібен в принципі. Причому я завжди дивуюся, що і взимку і влітку можна спати з відкритою кватиркою і все одно буде комфортно. Собі б таку квартиру хотіла, центр міста - а у двір виходиш - тиша, всюди зелень. Правда цінники в цьому районі розраховані на дуже товстий гаманець, і дуже мало їх продається. У нових панельках мені не подобається. Нудота і одноманітність. Вже краще цегла або каркасно-монолітний будинок.
- TuzemUn
Зараз перевага новобудов - покупка в новобудові вигідна (хоча і не скрізь і не завжди). Але може просто наступити момент що вторинка буде вигідніше новобудови. Навіть зараз в деяких ЖК можна купити житло на вторинному ринку за тими ж цінами що і в будинках, що на стадії будівництва. Тоді може згорнутися будівництво нового житла.
Саме з цієї причини майже немає новобудов в малих містах - там 1-кімнатна в будинках радянської забудови може коштувати пару тисяч. Це нижче собівартості будівництва нової. Тому там вже точно дно і дешевше не буде.
Саме з цієї причини майже немає новобудов в малих містах - там 1-кімнатна в будинках радянської забудови може коштувати пару тисяч. Це нижче собівартості будівництва нової. Тому там вже точно дно і дешевше не буде.
- Solnechnaya
В маленьких городах не строят не только по причине себестоимости. Не строят потому, что фактически спроса нет. Если город не растет, а оттуда только уезжают, то толку строить новое. Там старое продавать можно годами. В больших же городах постоянно есть приток населения и есть смысл строить. То же и с пригородами Киева.TuzemUn писав: ↑04 серпня 2019, 07:03Зараз перевага новобудов - покупка в новобудові вигідна (хоча і не скрізь і не завжди). Але може просто наступити момент що вторинка буде вигідніше новобудови. Навіть зараз в деяких ЖК можна купити житло на вторинному ринку за тими ж цінами що і в будинках, що на стадії будівництва. Тоді може згорнутися будівництво нового житла.
В маленьких городах обеспеченные люди (а такие тоже есть) себе лучше дом построят, чем квартиру будут в многоэтажке покупать.
- Nikola
Як на мене найркащий вибір – новобудова здана пару років назад – ніяких ризиків з документами та за здачею, всі сусіди, або майже всі поробили ремонти, можна познайомитись з сусідами до моменту покупки квартири – одні переваги, окрім одного недоліка – такий варіант найдорожчий з усіх інших
- Tani_a
Для вторинного ринку є ріелтори. Насправді є хороші ріелтори, які можуть допомогти. Але я насправді теж за новобудови.
- Solnechnaya
На самом деле везде есть свои плюсы и минусы. Некоторые мои знакомые говорят, что на вторичке проще купить, чем новострой. Мне проще было разобраться с новостроями. Но в любом случае - и там и там нужно разбираться в определенных нюансах, консультацию юриста заказать.
- Tani_a
Вторинний ринок дійно простіший. І хорошого ріелтора знайти простіше. Проте я думаю, що тут скільки людей - стільки й думок)Solnechnaya писав: ↑09 жовтня 2019, 18:04На самом деле везде есть свои плюсы и минусы. Некоторые мои знакомые говорят, что на вторичке проще купить, чем новострой. Мне проще было разобраться с новостроями. Но в любом случае - и там и там нужно разбираться в определенных нюансах, консультацию юриста заказать.
- Solnechnaya
На вторичке есть шанс попасть на квартиру, где кого-то не выписали, например. Кстати, дома того же Войцеховского - это, по сути, уже тоже вторичный рынок. Если те, которые достроены. Я видела предложения продажи таких квартир. Цены там понятно ниже рыночных. Но и шанс жить в доме, который может никогда и не будет принят на баланс.Tani_a писав: ↑23 жовтня 2019, 16:21Вторинний ринок дійно простіший. І хорошого ріелтора знайти простіше. Проте я думаю, що тут скільки людей - стільки й думок)Solnechnaya писав: ↑09 жовтня 2019, 18:04На самом деле везде есть свои плюсы и минусы. Некоторые мои знакомые говорят, что на вторичке проще купить, чем новострой. Мне проще было разобраться с новостроями. Но в любом случае - и там и там нужно разбираться в определенных нюансах, консультацию юриста заказать.
- Tani_a
О, навіть таке буває... Цікаво, як вони оформлюють продаж квартир, які є фактично будівельним майданчиком, якщо будинки не здані офіційно.Solnechnaya писав: ↑11 листопада 2019, 18:05На вторичке есть шанс попасть на квартиру, где кого-то не выписали, например. Кстати, дома того же Войцеховского - это, по сути, уже тоже вторичный рынок. Если те, которые достроены. Я видела предложения продажи таких квартир. Цены там понятно ниже рыночных. Но и шанс жить в доме, который может никогда и не будет принят на баланс.Tani_a писав: ↑23 жовтня 2019, 16:21Вторинний ринок дійно простіший. І хорошого ріелтора знайти простіше. Проте я думаю, що тут скільки людей - стільки й думок)Solnechnaya писав: ↑09 жовтня 2019, 18:04
На самом деле везде есть свои плюсы и минусы. Некоторые мои знакомые говорят, что на вторичке проще купить, чем новострой. Мне проще было разобраться с новостроями. Но в любом случае - и там и там нужно разбираться в определенных нюансах, консультацию юриста заказать.
- Solnechnaya
Переуступка майновых прав. Или может быть даже право собственности оформленное незаконно через какого-то черного риелтора. Может еще какие схемы есть. Я в детали этих всех мутных схем никогда особо не вникала. Оно ж можно даже нагуглить информацию о законности даже уже заселенного дома. Пару раз попадались такие предложения. Ну и когда лезла проверять а почему же такая низкая цена - оно оказывалось, что причина в законности стройки. На этом моменте я это предложение и переставала рассматривать)Tani_a писав: ↑11 грудня 2019, 16:38О, навіть таке буває... Цікаво, як вони оформлюють продаж квартир, які є фактично будівельним майданчиком, якщо будинки не здані офіційно.Solnechnaya писав: ↑11 листопада 2019, 18:05На вторичке есть шанс попасть на квартиру, где кого-то не выписали, например. Кстати, дома того же Войцеховского - это, по сути, уже тоже вторичный рынок. Если те, которые достроены. Я видела предложения продажи таких квартир. Цены там понятно ниже рыночных. Но и шанс жить в доме, который может никогда и не будет принят на баланс.
Ви переглядаєте гілку форуму: Новобудова чи старий будинок?
Раді Вас вітати на форумі інвесторів в нерухомість!
Наш майданчик створений і працює для тих, хто шукає вигідні напрямки для інвестицій в нерухомість. Користувачі можуть вільно ділитися своєю думкою, досвідом, оцінювати ситуацію на ринку нерухомості в Києві і в різних областях України. Ми сподіваємось, що спілкування однодумців, які шукають вигідні варіанти інвестицій в нерухомість, допоможе кожному знайти цікавий проект. Читати далі