Купівля квартири в Києві з метою здачі в оренду

Все про здачу в оренду квартир в Україні. Оформлення оренди, пошук орендарів та орендаторів
Відповісти
У разі проблем з відображенням форуму відключіть блокувальник реклами

TuzemUn

Повідомлення TuzemUn » 18 жовтня 2018, 16:34

Господа - буду щиро вдячний, якщо народна мудрість підкаже, прокоментує мої плани придбання житла в Києві, яке буде здано в оренду.
Генеральна стратегія - це здача непоганого житла на тривалий строк (від 2 років). Як мені здається, орієнтуватися потрібно на молодих фахівців - молодих пар (25-35). Якщо описати коротко - з категорії гроші на оренду є, на покупку поки немає. Діти швидше немає, тому - пріоритет - близькість до місць роботи, розваг і т.д. Машини скоріше той же немає.
З районів - Шулявка-Нивки-Святошин, або ж Лукьянівська, або ж Лівий Берег, або ж Оболонь. Може бути чого в напрямку Харківської. Однозначно щось в пішій доступності до нормального метро. Можливо помиляючись конкретно, і потрібно дивитися скажімо в районі Республіканського стадіону, якщо мої фінансові можливості і потенціал доходу від житла будуть знаходиться в балансі.
З бюджету - я думаю порядку 80К зарубіжних грошей налом (готівка є більш вдалим механізмом поторгуватися?). Оболонь однозначно командує преміум, тоді як Нивки простіше.
З питань:
- що ходова в разі оренди - 1-2-3? Мені здається, що 2, бо дозволяє мінімальні можливості зростання (скажімо, 2-ка по кишені одинокому молодому чоловіку, який там же може продовжити жити з дівчиною).
- площа? швидкий огляд показав, що варіанти є близько 40, а є близько 60? У плані ціни житла різниця дуже навіть є. У плані оренди? Практично однаково, різниця у 10-20 відсотків.
- необхідна начинка в квартирі для того, щоб вона здавалась? Я як дивлюся, потрібні і мінімальні меблі, і техніка? Що буде мінімальним? Як обстановка впливає на вартість оренди?
Начебто все. Буду щиро вдячний за відгуки, ідеї.

Sidir

Повідомлення Sidir » 18 жовтня 2018, 16:40

Спробую дати відповіді на деякі питання в міру своїх міркувань та погляду на цю справу
1. Найбільш ходові - 1к. Думаю, тут зі мною всі погодяться
2. Площа оренди не відбивається, 40 здасте майже як 60, хоча при покупці витратити куди істотніше. Набагато важливіше, на мій розсуд, стан квартири, ремонт
3. До метро - не більше 10 хв, ну 12 максимум
4. Цегла-панель - для оренди все одно абсолютно
5. Начинка - кухня, пралка, холодильник, спальне місце, шафи (в ідеалі - шафи-купе). Меблі та наявність техніки суттєво впливає на ціну
Начебто все. Якщо хто зі мною посперечається, буду щиро вдячний, самому цікаво наскільки вірно-невірно я мислю.

Deripaska

Повідомлення Deripaska » 03 січня 2019, 07:30

Врахуйте ще що зараз йде масовий відтік людей за бугор, і прибуток а рівні 10% зараз може перетворитися в 5% років через 4-5 зважаючи на зменшення попиту, або інфляцію, рахуємо то в валюті? Що заважає дивитися на 2 –кімнатні з двома стояками, вони без проблем трансформуються в готельку і 1-кімнатну або 2к в залежності від планування? Вихід буде близько 15%. А ще краще придивитися до акцій Укрбуду, я розумію що місця там не дуже під акцію, але 2к поділена на дві квартири + залишок розстрочки яку будуть погашати орендарі в сумі принесе далеко за 20%

Serrius

Повідомлення Serrius » 09 січня 2019, 08:29

Будьте обережні з ідеями «здам». Вид інвестиції «під здачу» вимирає, пропозиція вже в рази перевищує попит і цей розрив буде ще збільшуватися. Будують колосально багато, якби ви бачили ДПТ ви б жахнулися. В цілому мрія про те що куплю однушку і буду стригти по 500 доларів вже далеко в минулому, хіба що однокімнатна в елітній новобудові.

HjH

Повідомлення HjH » 16 січня 2019, 21:17

Вже скільки років ходять слухи що будують багато, надлишок пропозицій, але ціна оренди чомусь не падає – дивно, але то так, не дивлячись що будують багато, в Києві ще є величезний відкладений попит через те що населення бідне і саме тому так багато квартир орендується, бо купити власну квартиру в Києві можуть дозволити собі далеко не всі

errror

Повідомлення errror » 17 січня 2019, 06:32

Serrius писав:
09 січня 2019, 08:29
Будьте обережні з ідеями «здам». Вид інвестиції «під здачу» вимирає, пропозиція вже в рази перевищує попит і цей розрив буде ще збільшуватися. Будують колосально багато, якби ви бачили ДПТ ви б жахнулися. В цілому мрія про те що куплю однушку і буду стригти по 500 доларів вже далеко в минулому, хіба що однокімнатна в елітній новобудові.
Вимирають «інвестиції під здачу» - візьміть зателефонуйте за оголошеннями чи розпитайте тих, хто здає за адекватною ціною – максимум що квартира простоює під час пошуку орендодавця - тиждень

Cunami

Повідомлення Cunami » 27 січня 2019, 19:42

Можна заробити гроші в тій темі яка нова і не відому широкому загалу. З початком 2000-х саме такою була тема оренди: не було інтернету і інформація не так сильно поширювалася як зараз. Тепер кожен кому не лінь зайшовши через телефон в інтернет має можливість знайти тему про оренду і наслухавшись про райське життя рантьє думає: і чим я гірше інших. і всі кидаються купувати квартири. А забудовники тут і пропозиції зі «знижками» на ринок кидають. В країні криза, а в сфері нерухомості просто будівельний бум: кожному рантьє по квартирі!

vasil.antonov

Повідомлення vasil.antonov » 14 листопада 2019, 22:06

Як захистити права орендаря? На що звернути увагу?
Якщо квартири купують в середньому раз або два за життя, то з орендою зіштовхувались більшість з нас. Як і перед покупкою квартири, так і перед тим як укласти договір оренди треба також бути пильним і перевірити особу орендодавця та орендований об’єкт

TuzemUn

Повідомлення TuzemUn » 15 листопада 2019, 11:10

Шановний vasil.antonov хочете дати поради щодо юридичних аспектів оренди нерухомості - пишіть, хочете рекламувати свій сервіс, то тут не те місце, де розкручуть свої проекти. Успіхів!

Рыбак_В

Повідомлення Рыбак_В » 18 листопада 2019, 17:56

TuzemUn писав:
15 листопада 2019, 11:10
Шановний vasil.antonov хочете дати поради щодо юридичних аспектів оренди нерухомості - пишіть, хочете рекламувати свій сервіс, то тут не те місце, де розкручуть свої проекти. Успіхів!
Согласен, перебор с промо на форумах, хоть сами ролики хорошие

Ирби

Повідомлення Ирби » 28 квітня 2020, 18:31

Кстати, как сейчас с арендой жилья? Спрос есть хоть какой-то? Или правда, что все на паузе сейчас?

WWWWWoW

Повідомлення WWWWWoW » 01 вересня 2020, 16:32

Подскажите варианты 1к в Киеве на старте под сдачу

errror

Повідомлення errror » 01 вересня 2020, 18:49

ЖК LUCKY LAND – непогана ціна, концепція, забудовник. З мінусів – далеко від метро
ЖК Республіка – з мінусів трохи завелика ціна, але тому є об’єктивні причини
ЖК Rusaniv Residence – знову задалеко від метро, все інше (ціна, забудовник) – гуд
BOSTON Creative House – козирне місце й зараз старт продажів, нормальний забудовник

Tani_a

Повідомлення Tani_a » 21 вересня 2020, 17:13

Ирби писав:
28 квітня 2020, 18:31
Кстати, как сейчас с арендой жилья? Спрос есть хоть какой-то? Или правда, что все на паузе сейчас?
Ну зараз попит вже є. Все таки і студенти на навчання таки приїхали. А от весною дійсно був спад.

Kopi

Повідомлення Kopi » 24 січня 2021, 08:38

Несмотря на то что ЖК Rusaniv Residence пошел со второй попытки, это сыграло им на руку .
Когда проект задумывался в первом старте то он должен был быть комфорт классом, но на рестарт (почти через год) концепцию изменили и сделали бизнес класс с входными группами от МАХНО.
За счёт паузы сформировался отложенный спрос из тех кому нравится Русановка и они хотели для детей/родителей..., но не хотели Галактику.
Продажи, по отношению к выгоде застройщика, построены очень грамотно - старт продаж с секции 4 (не очень видовой, но по сладкой цене) результат улетели маленькие девушки 64м2 и однушки с тремя окнами 40 м2 за полтора месяца +-.
Выпустили в продажу секцию 3 с более лучшими видовыми 1к 45-47м2 и их тоже разобрали.
Потом осенью вышла секция 2 в продажу с видовыми квартирами по 1200уе и результат 2к 72 м2 разгребли и 1к 48 + 55 м2 уже не найти днём с огнём.
В декабре выпустили ещё одну видовую секцию по 1200 где есть хорошие 1к по 40м2 но слабовидовая и отличные 3к прямо на канал.
Итог за 7 месяцев продано больше половины квартир (около 200 из 400). Денег на стройку - куча. Делать акции особо не будут, будут продавать потихоньку.
Весной из земли пойдет секция 1 и потихоньку будет расти цена дальше.
Летом у меня был прогноз на видовую квартиру 1500уе в августе 2021, но ОЧЕНЬ много зависит от темпа.
сейчас секция 4 на уровне +-7этажа. Темп не сбавляют. + Отдел продаж раз в два дня делает фотки в их чат и показывает что происходит.
Мы недавно считали с инвестором что его 1к с момента старта продаж, за счёт того что он был в первых рядах уже прилипло 14т.

Rango Kуiv

Повідомлення Rango Kуiv » 08 лютого 2021, 20:40

Вторичка для аренды вообще не выгодна. Особенно если демонтировать весь этот хлам и делать ремонт. Ну или хлам сдавать за копейки
Хотя арендаторы сейчас балованные
Хотят дёшево, но хотя бы скандинавский стиль )

TheDannyProcket

Повідомлення TheDannyProcket » 17 лютого 2021, 18:00

errror писав:
01 вересня 2020, 18:49
ЖК LUCKY LAND – непогана ціна, концепція, забудовник. З мінусів – далеко від метро
по Лаки Ленд - строят вяло, 6 дом так и не вылез с уровня котлована, а продажи по нему открыли еще в ноябре. плюс сдача конец 22 (или начало 23). вход по 930 уе, какой смысл? выгоднее взять тот же Метрополис со сдачей в конце 21, там хоть метро рядом, а в Лаки глушь. ну кроме Лавины и лесопосадки

Denis

Повідомлення Denis » 18 лютого 2021, 20:30

я взагалі не розумію, чого люди так з захопленням говорять про Русанів Резіденс. "найкраща інвестиція", "найкращий будинок на даний момент" і тд. таке відчуття, що ті, хто це говорять, не були ні разу там.
локація - жахлива. з однієї сторони - жд, з іншої - вид на страшні будинки Русанівки. і цей вид особливо жахливий взимку, коли зелені немає. і ті, хто взяли квартири на нижчих поверхах будуть дивитись на ці обшарпані будинки з листопада по березень.
видові квартири також під питанням. що за видові? що там видового? правий берег - так тоді треба купувати квартиру на набережній - тоді і можна їх назвати "видовими".
до метро - далеко. і йти треба або через двори, або по Сверстюка, де погана дорога і гаражі з іншої сторони.
РР не найгірша інвестиція в Києві, але називати його "найкращим" - явно перебільшення. "бізнес" в такомі місці - зашквар.

Solnechnaya

Повідомлення Solnechnaya » 19 лютого 2021, 15:43

Denis писав:
18 лютого 2021, 20:30
я взагалі не розумію, чого люди так з захопленням говорять про Русанів Резіденс. "найкраща інвестиція", "найкращий будинок на даний момент" і тд. таке відчуття, що ті, хто це говорять, не були ні разу там.
локація - жахлива. з однієї сторони - жд, з іншої - вид на страшні будинки Русанівки. і цей вид особливо жахливий взимку, коли зелені немає. і ті, хто взяли квартири на нижчих поверхах будуть дивитись на ці обшарпані будинки з листопада по березень.
видові квартири також під питанням. що за видові? що там видового? правий берег - так тоді треба купувати квартиру на набережній - тоді і можна їх назвати "видовими".
до метро - далеко. і йти треба або через двори, або по Сверстюка, де погана дорога і гаражі з іншої сторони.
РР не найгірша інвестиція в Києві, але називати його "найкращим" - явно перебільшення. "бізнес" в такомі місці - зашквар.
Я лично знаю людей, которые просто мечтали, когда же на Русановке появится несколько новых новостроев. Но там люди выросли на Русановке. И для них - это самый прикрасный район жизни.

Aleksiy

Повідомлення Aleksiy » 25 лютого 2021, 20:06

Кто что думает относительно доходности от сдачи в аренду различных классов домов, имею ввиду эконом, комфорт или бизнес, где большая доходность. Понято что сдать бизнес дороже, но если учитывая, что и купить дороже, то где быстрее окупится инвестиция. Интересует средняя температура по Киеву

Ви переглядаєте гілку форуму: Купівля квартири в Києві з метою здачі в оренду

Раді Вас вітати на форумі інвесторів в нерухомість!

Наш майданчик створений і працює для тих, хто шукає вигідні напрямки для інвестицій в нерухомість. Користувачі можуть вільно ділитися своєю думкою, досвідом, оцінювати ситуацію на ринку нерухомості в Києві і в різних областях України. Ми сподіваємось, що спілкування однодумців, які шукають вигідні варіанти інвестицій в нерухомість, допоможе кожному знайти цікавий проект. Читати далі
Відповісти