Яку робити теплу підлогу коли є стяжка?

Форум електриків. Питання електромонтажу, електропроводки, заземлення та електробезпеки, обговорення схем розводки кабелів і електрощитів, правила і прийоми при проведенні електромонтажних робіт, освітлювальне обладнання та інші джерела світла, слабкострумові системи
Відповісти
У разі проблем з відображенням форуму відключіть блокувальник реклами

TuzemUn

Повідомлення TuzemUn » 18 жовтня 2018, 20:24

Мучить питання з теплою підлогою. Необхідно терміново визначитися, оскільки ремонтникам потрібно приступати до роботи. Квартира в новобудові. Від забудовника спочатку була стяжка всюди, крім ванної. Так що у ванній кімнаті можу довго не думати, а покласти кабельну теплу підлогу.
Ще хочу зробити теплу підлогу в коридорі і кухні, де є стяжка. Електрик спочатку запропонував покласти матову теплу підлогу. Я порадився у консультантів з спец магазинів - ті вкрай не рекомендували мати, а рекомендували класти кабель. З огляду на, що кабель дешевше, ніж мат, запропонували зняти стяжку, укласти кабель, і залити заново стяжку. За ціною вийде трохи дорожче, але зате ефективніше. Ну і часу більше займе. Але я готов чекати, аби зроблено було правильно, на совість і підлога ефективно працювала.
Але потім прийшли плиточники, і запропонували зробити в стяжці штоб і таким чином укласти кабельну теплу підлогу.
Питання, що робити? Що вибрати і як бути? Якось штроби не вселяють довіри. Адже не буде спочатку укладено жодного ізоляційного матеріалу, і в такому випадку не знаю на скільки ефективно буде надходити тепло вгору на підлогу, а не вниз.

Sidir

Повідомлення Sidir » 18 жовтня 2018, 20:37

Всі варіанти, запропоновані Вам мають місце, кожен має свої плюси і мінуси, але вибір кінцевий за Вами.
У магазині Вам запропонували зняти стяжку, укласти повноцінну теплоізоляцію, нагрівальний кабель в шар нової стяжки. Такий варіант найбільш енергоефективний, але трудомісткий. Якщо Ви розраховуєте на майбутнє використання нагрівальних систем теплої підлоги, то це найвигідніший по майбутнім витратам на енергоносії.
Варіант з нагрівальним матом в шар заливки або плиткового клею найпростіший, але обійдеться дорожче за все. Дуже часто так і роблять, тому що позаливають всюди стяжку, а потім вже думають, як би ще зробити теплу підлогу і щоб поменше за неї платити, так не вийде. Витрати на опалення через нагрівальний кабель в конструкції підлоги визначаються тепловтратами, як через підлогу, так і загальними.
Варіант, якщо в зроблені штроби укласти нагрівальний кабель і замазати його плитковим клеєм, також хороший. Так, знадобиться час на штроби, але за вартістю в 1.5-2 рази обійдеться дешевше, ніж би Ви поклали нагрівальний мат. Немає підняття рівня підлоги, заливок і іншого і нагрівальна система вже встановлена. Також, якщо укласти кабель з кроком укладання не більше 10 см, то не буде теплової зебри і хороша закладена потужність в підлозі, яка впорається з будь-якими завданнями в сильні морози. Нагрівальний кабель близько до підлогового покриття і нагрівальна системи швидко вийде на свій температурний режим.
Ви ще раз обговоріть з майстрами рівень підлоги по всій квартирі, на скільки і де він буде підніматися при різних покриттях. Я чомусь впевнений, що буде ще можливість укласти нагрівальний кабель на чорнову основу, закрити його потім шаром наливної підлоги 15-20 мм і буде все відмінно.

Тарас Петрович

Повідомлення Тарас Петрович » 04 листопада 2024, 10:53

Встановив теплу підлогу Ekopol, замовляв на сайті ecopol.com.ua - це просто, як два рази два! Монтажники швидко все встановили, а налаштування зайняло лічені хвилини. Інтуїтивно зрозумілий термостат легко підтримує комфортну температуру в приміщенні. Крім того, консультанти компанії завжди готові допомогти з будь-якими питаннями. Рекомендую всім Ekopol за простоту використання та відмінний сервіс.

сарія_конопот

Повідомлення сарія_конопот » 08 листопада 2024, 18:27

Ми брали з чоловіком Своє Тепло у магазина Еліттепло, здається, нам сподобалась! Що сподобалось, так те, що нам підтвердили замовлення швидко і вмонтували вони ж. Я сильно не розбираюсь :lol: , у мене цим чоловік займався, але як чула, то він вибрав хорошу, і нам під ключ все зробили. Служить другий місяць, поки що задоволені на всі 100% бо гріє, а що від підлоги ще треба :D

Ви переглядаєте гілку форуму: Яку робити теплу підлогу коли є стяжка?

Раді Вас вітати на форумі інвесторів в нерухомість!

Наш майданчик створений і працює для тих, хто шукає вигідні напрямки для інвестицій в нерухомість. Користувачі можуть вільно ділитися своєю думкою, досвідом, оцінювати ситуацію на ринку нерухомості в Києві і в різних областях України. Ми сподіваємось, що спілкування однодумців, які шукають вигідні варіанти інвестицій в нерухомість, допоможе кожному знайти цікавий проект. Читати далі
Відповісти