Як зберегти квартиру при здачі в оренду
Як безпечно здати квартиру в оренду
- marchenko
Планується перша здача квартири. Для себе робили досить простий та дешевий ремонт. Але і його шкода бо в коштах обмежені. Як можна себе убезпечити в плані збереження поточного стану квартири АБО необхідності його відновлення в момент розірвання договору? Варіант "не здавати" не підходить.
- AnFisa
Зі свого досвіду скажу - ніяк. Обов’язково брати заставу, котра повертається при виселенні за вирахуванням прибирання і шкоди, але й ця сума, як правило не врятує. Останній "перл" від орендаря: "ми побили і зламали, але ми оренду платили, значить можна". Оскільки договір і акт - це, звичайно добре, але судова система в країні така, що судиться можна і по 10 років (суд, виконавча служба). Тому варто бути готовим до різних випадків
- Krugosvetka
Ви повинні стати для початку гарним психологом: ким працюють, які звички, яке коло спілкування, і т.д. коли ви задаєте незручні питання - дивіться на реакцію людини, і тоді буде зрозуміло в який схоронності буде ваша квартира, бажано укласти договір на 3 місяці і кожен місяць контролювати чистоту і порядок. Якщо все влаштує, можна продовжити здачу більш довгостроково. І ще одна порада: якщо обумовлювати прихід прибиральниці раз в місяць на генеральне прибирання - і вони погодяться, тоді у вас точно збережеться порядок!
- Andriy
Тільки спираючись на власні враження про людей при виборі квартирантів і намагатись більше часу провести в спілкуванні й задавати, як казав попередній дописувач більше незручних питань. Перевіряти кожен місяць, ну або хоча б перші два - три. Обов'язково договір з актом прийому-передачі і / або фото важливих деталей квартири датовані
- Frik
Є моменти, які в любому випадку будуть зношуватися і це нормально. Треба бути як власник до цього готовим і взяти на себе амортизаційні витрати. Але є нюанси які орендар повинен сам усувати. Все залежить від конкретного випадку і потрібно зберігати адекватність обом сторонам у вирішенні виникаючих питань
- Fomenko
Буду сдавать 1к, в ней пока нет ни телевизора, ни кондиционера, так как мне были не нужны. Думаю покупать и устанавливать или нет перед сдачей. Или оставить на усмотрение квартирантов, типа хотите кондиционер и ТВ +1000 (условно) к аренде, нет - то нет. Может у кого есть опыт такой сдачи, поделитесь?
- Tani_a
Я думаю, що без телевізора цілком реально здати. Та й без кондиціонера (тим більше, що попереду зима). А там вже справді можна домовлятися про умови (якщо квартирантам дійсно така техніка потрібна буде).Fomenko писав: ↑15 вересня 2020, 07:41Буду сдавать 1к, в ней пока нет ни телевизора, ни кондиционера, так как мне были не нужны. Думаю покупать и устанавливать или нет перед сдачей. Или оставить на усмотрение квартирантов, типа хотите кондиционер и ТВ +1000 (условно) к аренде, нет - то нет. Может у кого есть опыт такой сдачи, поделитесь?
Ви переглядаєте гілку форуму: Як зберегти квартиру при здачі в оренду
Раді Вас вітати на форумі інвесторів в нерухомість!
Наш майданчик створений і працює для тих, хто шукає вигідні напрямки для інвестицій в нерухомість. Користувачі можуть вільно ділитися своєю думкою, досвідом, оцінювати ситуацію на ринку нерухомості в Києві і в різних областях України. Ми сподіваємось, що спілкування однодумців, які шукають вигідні варіанти інвестицій в нерухомість, допоможе кожному знайти цікавий проект. Читати далі